Vejledning

Guide til at deltage i vores turnering

Generelt om BBO                Om Alert


Du skal først og fremmest være medlem af BBO. 

Du kan starte med at oprette dig som spiller på BBO her: http://www.bridgebase.com/

For at læse yderligere om BBO samt en guide til samme, se på Dansk Bridge Forbunds hjemmeside her


Alle danskere på BBO er som udgangspunkt velkomne og behøver ikke være registrerede som medlemmer / venner.


Sådan gør du:

Når du kommer ind på BBO, vælger du først Competitive på forsiden, og herefter Turneringer fra menuen til venstre

2 timer før turneringsstart vil du kunne finde vores turnering i oversigten over alle kommende turneringer på BBO. Turneringslederen er DKBBO TD. Navnet på vores turnering er som regel  "Happy Danes and Friends". Klik på turneringsnavnet. 

Nu kan du trykke på knappen Tilmeld. 

Hvis du allerede har en makker

Du skal nu angive navnet på den makker du vil spille med, og når det er skrevet, trykker du på knappen Inviter. Nogle gange har BBO allerede udfyldt et navn i makker-boksen - det er eks. hvis du lige har "snakket" med vedkommende. Hvis der står et forkert navn, sletter du det bare og skriver det rigtige navn i stedet.

Din makker skal også være til stede på BBO og skal acceptere invitationen. Der fremkommer en invitation på din makkers skærm, som han/hun skal klikke "Ja" til. Hvis makkeren ikke får svaret indenfor et vist tidsrum, bliver invitationen automatisk annulleret. Så må du lige få fat i makkeren igen, og invitere en gang mere.

Hvis du ikke lige har en makker

Hvis du ikke har en makker på hånden kan du enten skrive dig på Find-en-makker listen, eller du kan finde en anden spiller på samme liste, som du kan invitere.

For at komme til Find-en-makker listen, klik på knappen Vis Find en makkerNu ser du en liste over andre spillere som søger en makker til denne turnering.

Du kan skrive dit eget navn på listen, for at vise at du søger en makker.Tryk på knappen Tilføj dit navn, så kommer dit navn med på listen. Hvis en af de andre spillere nu ser dit navn på listen kan han/hun invitere dig, og du får så en indbydelse op på din skærm, som du kan svare Ja tak eller Nej tak til. Hvis du ikke svarer indenfor et vist tidsrum, bliver invitationen annulleret. Så bliv hellere ved skærmen.

Det kan godt betale sig selv at være lidt aktiv, hvis man vil være sikker på at få en makker. Alle de navne der står på listen er spillere, som søger en makker.  Du kan klikke på hver enkelt for at se deres profil.

Hvis du finder en spiller på Find-en-makker-listen, som du kunne tænke dig at spille med, kan du spørge vedkommende om I skal være makkere. Når du har fundet en du vil spørge, trykker du på knappen Inviter ud for den pågældende. Personen vil nu få en invitation på sin skærm, og kan enten sige Ja tak eller Nej tak. Du får besked om svaret indenfor et lille stykke tid. Hvis makkeren har sagt Ja, er I nu med i turneringen, og behøver ikke gøre yderligere. Hvis makkeren siger Nej tak (eller ikke svarer indenfor tidsfristen), må du prøve at invitere en anden fra listen. 

Når du og makker er blevet tilmeldt

Når du og din makker først er tilmeldt turneringen, behøver du ikke foretage dig yderligere. Du skal blot være ved computeren når turneringen begynder - og gerne et stykke tid før. Du kan godt sætte dig ved et bord og spille, mens du venter på at turneringen går i gang.

Når turneringen starter, bliver du automatisk hentet til det bord hvor du og din makker skal spille.

I øvrigt...

Vær opmærksom på at vi arrangører IKKE kan tilmelde dig turneringen, det skal du eller din makker selv gøre. Vi kan i nogle tilfælde være behjælpelige med at finde en makker, men du skal selv arrangere makkerskabet, og evt. skrive og spørge vedkommende.

Vi kan dog få brug for spillere til at fylde turneringen op, hvis vi eks. har et oversidderbord. Der kan også blive brug for substitutter, hvis nogen ikke møder op til tiden eller mister forbindelsen til BBO:

I så fald er det rart for os at have nogen vi kan spørge, så I må meget gerne skrive til os hvis I gerne vil være substitutter.

BEMÆRK:

Turnering er primært for danske spillere, men også for udenlandske spillere som er med på vores venneliste. Udlændinge skal altså være godkendte for at kunne spille med. Hvis du tænker på at invitere en udenlandsk makker, som ikke er allerede er på vores venneliste, så skal du skrive til en af turneringslederne og bede om at få vedkommende på vennelisten, inden I kan tilmelde jer.

Hvis du og din makker får Nej til at deltage i turneringen, skyldes det netop at en af jer ikke er med på vennelisten. Så skriv til en turneringsleder, og vi vil sørge for at I bliver optaget på listen. Herefter kan I tilmelde jer igen. Nogle gange er det nødvendigt at logge ud og ind igen på BBO først, så sørg for at henvende jer i god tid inden turneringen starter, helst senest 10 minutter før.

Vores turneringsleder hedder DKBBO TD - men der er som regel også en eller flere hjælpere.

Når du klikker på turneringen, vil du kunne se hvem der er turneringsleder i den aktuelle turnering. 

 

Sådan fungerer alert:

Inden du melder, kan du angive om meldingen skal alerteres. Klik på knappen Alert, og skriv en forklaring i tekst-feltet. Forklaring skal være kort, men fyldestgørende.

Nu kan du klikke på din melding, og modstanderne vil kunne se din alert. Makker kan ikke.

 

Hvis du eller modstanderne har alerteret en melding, vil meldingen blive gul. Hvis du fører musen henover meldingen, vil forklaringen komme frem.

Hvis du ikke mener forklaringen er fyldestgørende, kan du klikke på meldingen markeret med gult.

Modstanderen bliver nu bedt om at uddybe sin forklaring.

Du skal altså ikke KLIKKE på meldingen, med mindre du ønsker en bedre forklaring. For at se forklaringen igen, holder du blot muse-markøren hen over meldingen.

 

Du kan også klikke på din egen alert, hvis du vil ændre forklaring.

 

Hvis enten modstanderne eller du selv har klikket på din alerterede melding, kommer denne boks frem.

Du kan nu ændre eller uddybe din forklaring, og trykke OK.

 

God fornøjelse og på gensyn!